14-01-2016, 16:11
OK , poczekam może koledzy coś podpowiedzą , po płukance acetonowej myślę , że lampa by była odtłuszczona :-)
Radius No 119
|
14-01-2016, 16:11
OK , poczekam może koledzy coś podpowiedzą , po płukance acetonowej myślę , że lampa by była odtłuszczona :-)
14-01-2016, 16:22
A może zrobić to tak, tylko trochę dłubania by było.
Nakładasz żywicę od środka na pęknięcie a potem troszkę pompujesz aby ciśnienie wtłoczyło żywicę w szczelinę. Po 2 - 3 razach sostawić do wyschnięcia. Powinno uszczelnić.
14-01-2016, 21:19
Dzięki za sugestie , narazie wstrzymam się z naprawą i jeszcze poszukam informacji w sieci , gdyby ktoś miał podobne doświadczenia poparte własnym skutecznym remontem , będę wdzięczny za info . Niech moc świała będzie z Wami .
![]()
14-01-2016, 22:10
Ja będę właśnie tak swoją Aidę uszczelniał.
Myślę, że będzie to miało miejsce około lutego - do tego zamierzam zdobyć zywicę wraz z utwardzaczem. No i będzie zabawa ![]()
14-01-2016, 22:27
Kiiedyś do klejenia plastików kupwałem coś takiego , możę to się sprawdzic , czy masz na myśli inną żywicę ? http://allegro.pl/zestaw-reperacyjny-plu...13279.html
Najlepszym choć nie tanim środkiem jest preparat do naprawy (uszczelniania) bakow motocyklowych.To widziałeś na Youtube. Podobny środek mają w Niemczech oba preparaty kosztują okolo 160 PLN więc raczej się to nie opłaca.
(14-01-2016, 22:53)bury32 napisał(a): Niemczech oba preparaty kosztują okolo 160 PLN więc raczej się to nie opłaca. "Szukajcie a znajdziecie..." ![]() ![]() Jest to farba okrętowa do malowania zbiorników z cieczami ropopochodnymi. Ileś lat temu pochyliłem się nad tym tematem i chciałem ją kupić (ale jest ona dostępna w beczkach 25 - 50L )do pomalowania wnętrza zbiornika motocyklowego. Ludziska sie zbystrzały i sprzedają ja w małych opakowaniach. ![]() Farba na pewno starczy ci na kilka zbiorników od lamp. Jest ona dość gęsta po rozrobieniu. Ze spokojem pokryje Ci wszystkie ubytki. Jak chcesz możesz napompować zbiornik po zalaniu - tą zabawę zostawiam da ciebie. Farab schnie dość długo - w przypadku zbiornika od motocykla jest to 7 dni Lampowe ze względu na małe otworki wentylacyjne suszyłem dłużej. Możesz położyć zbiornik do wysuszenia na kaloryferze ale podejrzewam, że Twoja Pani nie będzie z tego tytułu zadowolona. ![]() Cała operacja ma jeszcze dodatkowa zalete - zbiornik ni rdzewieje od środka, nie ma żadnych farfocli które zatykają dysze itp. http://allegro.pl/farba-do-zbiornikow-bm...35443.html Alternatywą dla niej jest farba tapox - jest to cała gama produktów na rdze http://allegro.pl/fertan-tapox-wnetrze-z...91276.html a pierwsza jest siwa a druga ceglasta po wyschnięciu Życzę owocnej zabawy ![]() Pozdrawiam rastuch
15-01-2016, 10:02
Dzięki , to może się udać ,tym bardziej że zastosować to można punktowo bez konieczności malowania całości zbiornika , kładąc lampę bokiem, uszkodzeniem do dołu .
![]()
15-01-2016, 10:23
Rastuch. A trzeba jakoś specjalnie przygotować powierzcnie?
Trzeba odrdzewić, odtłuścić, od…… ?
15-01-2016, 10:35
Tego środka nie znam co Rastuch poleca (zapamiętam), ale w przypadku amerykańskich, niemieckich i innych tego typu, oczywiście, że trzeba tak więc i w tym przypadku jest tak samo - domniemuję. Pierwszy składnik właśnie służy do odrdzewianie, i oczyszczenia powierzchni oraz jako grunt a druki to powłoka uszczelniająca. Stosując tylko 1 - nie da rady.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|