24-02-2016, 12:18
Witam Panie i Panów ,jestem nowym użytkownikiem forum jak i lampy Petromax 500 .Mam masę pytań i wątpliwości co do zakupu .Lampa jest piękna ,ma daszek i ślicznie wygląda na komodzie ale nie po to ja kupiłem .Lampę zamierzam głównie uzytkować na jachcie ale mam obawy czy jest to bezpieczne czy istnieje możliwość wybuchu lampy np w trakcie spalenia sie siatki bo widzę już jak cumuję w marinie lampa pięknie świeci na bomie i jebbbbbbb wszystko płonie a zwłaszcza luksusowe jachty obok .Dla mnie jak coś ma ciśnienie i się pali szumi jak palnik spawarki gaz to jest oczywiste Jestem trochę zniesmaczony tym że lampa głośno pracuje choć nie miałem jeszcze okazji palić jej w terenie , sporo się nagrzewa i brak mozliwości regulacji jasności choć poczytałem że można przyciemnić zmniejszając ciśnienie lub tym niebieskim pokrętłem .Z góry przepraszam jeśli wpisałem swój pierwszy post w nie odpowiedni temat no ale cóż młody ma zawsze prze..........Pozdrawiam i proszę o rade lub przydatne informacyjne linki