Liczba postów: 963
131
Reputacja:
3
30-03-2016, 23:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2016, 23:36 {2} przez Tyrell.)
Zacna lampa i dobry materiał na pełną rewitalizację. Możesz taką zobaczyć na moim kanale na youtube. Na forum jest też świetny instruktaż Sheltona jak rozkręcić ja na części pierwsze
http://lampycisnieniowe.pl/forum/Thread-...Bundeshwer
"The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory"
Liczba postów: 203
51
Reputacja:
0
Niestety pompka pompuje, ale ciśnienie nie powstaje. Właśnie skończyłem z wyciąganiem zaworka - dyszy pod pompką, przy okazji uszczelkę ołowianą trafił szlag. Okazało się, że lampa jest zabita czarnym szlamem w środku, także będę musiał rozebrać ją w mak i na moczenie. Spróbowałem na tym zaworku środka do czyszczenia przepustnic (samochodowego), - puszcza wszystko w mig. Następne pytanie: manometr stoi cały czas na 1 barze - popsuty? I pokrętło gaźnika mam luźne, chwieje się na wszystkie strony, jest też luz jak chce się pokręcić lewo-prawo.
Liczba postów: 3,381
576
Reputacja:
6
Jak pompka pompuje a ciśnienie nie powstaje to może być wiele powodów (nieszczelności):
1) uszczelka ołowiana pod parownikiem, rapidem uszkodzona
2) uszczelka gumowa pod manometrem uszkodzona
3) zaworek w dolnej części parownika uszkodzony
4) zaworek tłoczka uszkodzony
5) odkręcona śruba spuszczająca powietrze ze zbiornika (ta w manometrze)
Pewnie było by tu kilka propozycji z najmniej przyjemną a mianowicie z nieszczelnym zbiornikiem, ale może na teraz bez pesymizmu. Szybkie pytanie, pompowałeś z naftą w zbiorniku czy na sucho?
Jak masz pompkę to możesz sprawdzić manometr. Przykładasz wąż do manometru i pompujesz (końcówka gumowa). Jak wskazówka będzie się ruszała to manometr jest sprawny, jak nie to nie.
Luz na pokrętle może być powodem:
1) zwykłego niedokręcenia śruby
2) braku grafitowej uszczelki
Jak to rozkręcisz zobaczysz czy wszystko jest. Ewentualnie zawsze na próbę można dokręcić i zobaczyć czy jest poprawa.
Liczba postów: 203
51
Reputacja:
0
Zauważyłem, że nie mam tzw.: protectionplate, czyli blachy na dole obejmującej rapid i parownik Artikelnummer 126-alt500-bw.
Liczba postów: 3,381
576
Reputacja:
6
A możesz zrobić zdjęcie tych blach?
Liczba postów: 361
85
Reputacja:
2
31-03-2016, 15:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2016, 15:36 {2} przez Shelton.)
Brakiem tej osłony się nie przejmuj. Tak BTW do ogółu populacji forum
, to mając lampę wyposażoną w nerkę da się jednocześnie mieć tą osłonę? Sam nigdy na nią nie trafiłem.
Choćbym nawet szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, boś ty ze mną. Blask twój i ciepło twoje mnie pocieszają.