Liczba postów: 206
9
Reputacja:
2
01-11-2013, 23:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2013, 23:55 {2} przez piotr.)
Rastuch, nie chciałbym być pesymistą, ale moim zdaniem nie należy się nastawiać na szybkie uruchomienie tego sprzętu. Nawet jeśli zbiornik będzie ok, to musisz wymienić uszczelkę zaworu pompki (najlepiej viton lub specjalna guma), a do tego trzeba mieć czym go odkręcić - kształt jest dość nietypowy. Nie wiadomo też, czy w parowniku jest dysza i igła.
Odnośnie czyszczenia, uważam że piaskowanie będzie bardzo dobre. Ważne, żeby bardzo dokładnie oczyścić też wnętrze zbiornika, malutkie drobinki rdzy szybko mogą zatkać dyszę i problem gotowy.
Liczba postów: 767
64
Reputacja:
1
Swoją drogą na razie możesz sobie siatkę darować - jak już doprowadzisz lampę do etapu odpalania, to do testów można odpalić bez siatki (ale przy zdjętym szkle). Powodzenia oraz gratulacje z okazji nadchodzącego potomka :] Jak się trafi jeszcze w tym roku, to będzie rówieśnik/czka mojej córy
Musi być dosyć światła, żeby przy nim widzieć ciemność.
Liczba postów: 485
71
Reputacja:
0
Klucz do odkręcenia zaworu dorobisz z kawałka stalowej rurki w której pilnikiem wypiłujesz odpowiedni rowek - jak zajrzysz do wnętrza pompki będziesz wiedział o co chodzi (odkręcenie gwintów na sucho - jest praktycznie prawie niemożliwe- trzeba tam czegoś nalać i odmoczyć. Po raz kolejny kłania się cola albo inny odrdzewiacz. To samo z innymi gwintami.
Ja u siebie te gumki do zaworu wycinam ze zwykłej dętki od roweru i działa zawsze, Bardzo dobry będzie twardy silikon albo nawet teflon
serwisploterow.myds.me - jeśli potrzebujesz naprawić coś na pograniczu elektroniki, automatyki, łączności odezwij się prywatnie
Liczba postów: 963
131
Reputacja:
3
Nie zapowiada się ciekawie ...
"The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory"
Liczba postów: 431
70
Reputacja:
0
Boki wstępnie zacząłem piaskować ale sprężarka kaput i nie skończyłem. Wyglądają raczej lepiej ale zobaczymy.