Z racji tego ze wciaz jestem jeszcze raczkujacy w temacie lamp,choc przyznam szczerze,ze powoli sie ucze, a zbliza sie czas zakasania rekawow,mam do Was kilka pytan:
1.Z moich poszukiwan wynika ze 102 byla cala w chromie. (jak cos nie tak prawie to poprawcie)
Koszty nowego chromu obecnie wykraczaja poza moj budzet,w zwiazku z tym podpowiedzcie w jakich jeszcze kolorach wychodzily hasagi,to cos dobiore.
2.Z tego co Piotr pisal wg katalogow lampa ta ma 300kandeli. Znalazlem na necie klasyfikacje gdzie hasaga 102 wrzucono do grupy 300HK (byc moze hk to kandele,choc w wiekszosci widzialem skrot cd)
w zwiazku z tym ze P-mx 500HK osiaga moc swiatla ok400W z proporcji wynika ze 300HK (wyjasnijcie mi prosze ten skrot HK) bedzie mialo 240W. Czy moje myslenie jest prawidlowe? Czy raczej to sa bardzo przyblizone wartosci?
3. W Juli spotkalem siatke do lamp gazowych do120W. Czytalem na forum ze dziala wiec mysle,ze na poczatek musi wystarczyc,jednakze zastanawia mnie to 120W i moje wydumane wyzej niby 240W-Choc moze zamowie z netu taka Pmaxowska. Nie pamietam ceny tej z Juli.
4.W filmach kolegi Tyrell oprocz Jerby
przy lampie jest plynna rozpalka do grila.Czy ja stosuje sie zamiast nafty?
Przepraszam za brak polskosci w mym poscie- pisze z tej.