27-10-2016, 21:40
Ale nazbierałeś zabawek
Znaczy, ten typ tak ma
Znaczy, ten typ tak ma
Śrubka w mieszalniku Petromax 500
|
27-10-2016, 21:40
Ale nazbierałeś zabawek
Znaczy, ten typ tak ma Sharuga napisał(a):Tak robiłem, ale zamiast fotki na podglądzie był tylko krzyżyk...Na podglądzie nie wyświetla załącznika, jeśli dobrze pamiętam. Dopiero po wysłaniu posta wyświetla widoczne zdjęcie. EDIT: Może masz jakiś taki wynalazek http://www.ebay.com/itm/High-performance...1658208797
Choćbym nawet szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, boś ty ze mną. Blask twój i ciepło twoje mnie pocieszają.
27-10-2016, 22:04
(27-10-2016, 21:46)Shelton napisał(a):Sharuga napisał(a):Tak robiłem, ale zamiast fotki na podglądzie był tylko krzyżyk...Na podglądzie nie wyświetla załącznika, jeśli dobrze pamiętam. Dopiero po wysłaniu posta wyświetla widoczne zdjęcie. Coś w ten deseń. Sama lampa raczej oryginał Petromax, bo wykonana nieźle i opisana na zbiorniku, pokrywce, wkładzie z mieszalnikiem. Być może sama rurka to jakaś lewizna? Myślałem, że były wersje bez śrubki, ale skoro nic nie wiecie, to znaczy że takich nie było
27-10-2016, 22:22
Ekspertem nie jestem, ale może rurka to po prostu nie-Petromax... Nie wiem - Primus czy inna szwedzka "fotogenlampa"? Może jeszcze coś innego kompatybilnego z PXem.
Maciek
27-10-2016, 22:29
(27-10-2016, 22:22)Graf von Seidorf napisał(a): Ekspertem nie jestem, ale może rurka to po prostu nie-Petromax... Nie wiem - Primus czy inna szwedzka "fotogenlampa"? Może jeszcze coś innego kompatybilnego z PXem.Na to wychodzi. Aczkolwiek działa prawidłowo, świeci super. Niemniej lubię mieć wszystko tak, jak fabryka chciała. Ma ktoś może na zbyciu rurkę regulowaną?
27-10-2016, 22:31
starsze typy lamp ciśnieniowych nie miały śrub regulacyjnych dopływu zgazowanego paliwa - zobacz jak lampa pali ze zdjetym daszkiem ....
Viribus unitis
30-10-2016, 19:22
30-10-2016, 20:33
Jest to typowa, współczesna lampa Petromax produkowana w Chinach. Do tej pory nikt jeszcze w ich przypadku nie informował o braku śrubki na naszym forum. Być może obecnie już tak to produkują. Fajka jest raczej niepsującym się elementem (chyba, że ktoś się postara), więc czy może pochodzić od innej lampy/była dorabiana? Trudno stwierdzić, tym bardziej, że ten element nie ma wyrytego loga.
Choćbym nawet szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, boś ty ze mną. Blask twój i ciepło twoje mnie pocieszają.
30-10-2016, 21:02
Czyli nie ma a być powinno, więc wymienię na taką ze śrubką. Regulacja dobra rzecz.
Ma ktoś taką na zbyciu?
30-10-2016, 21:17
Nie zmieniaj jak działa. Szkoda kasy kiedy pali poprawnie.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|