07-02-2014, 22:45
Bez nitek, tylko drut. Ciekawe rozwiązanie jeśli chodzi o mocowanie na brennerze
Jak pali.... to za chwilę
Oto siateczka jaka zakupiłem w Turcji.
Jak pali.... to za chwilę
Oto siateczka jaka zakupiłem w Turcji.
Siatka - Buttonfly 500/600CP
|
07-02-2014, 22:45
Bez nitek, tylko drut. Ciekawe rozwiązanie jeśli chodzi o mocowanie na brennerze
Jak pali.... to za chwilę Oto siateczka jaka zakupiłem w Turcji.
Widziałem na filmiku na youtubie jak gościu zakładał taką koszulkę - wyglądało to szybko i niezawodnie. Nic się nie urywało i nie obcinał drutów, które skręcił.
07-02-2014, 23:33
To jest siatka, jaka pierwsza zastąpi zużytą w Bunsesmaksie.
Zakładam, że nastąpi to niebawem, bo ta co założyłam jakas delikatna
08-02-2014, 09:10
Jak cenowo wygląda zakup takiej siatki? Tzn bardziej się opłaca wraz z kosztami przesyłki niż zakup powiedzmy siatki Px z PL?
Po jakieś 3,5pln za sztukę z wysyłką wychodzą, jak się kupi 12 sztuk. Jak więcej, to jeszcze taniej.
Musi być dosyć światła, żeby przy nim widzieć ciemność.
Z konieczności założyłem wspomnianą siateczkę i oto moje spostrzeżenia:
w temacie zakładania: - zakładanie wcale nie jest takie proste - trzeba dobrze przekalkulować, gdzie mają być druciki (te odstające, zdjęcie 4) - nie przylega idealnie do brennere, szczególnie w miejscu, odstających drutów w temacie wypalania - wypala sie jak każda inna po wypaleniu: - wielkość po wypaleniu jakby dla nieco mniejszej lampy - stary petromax był większy - światło przyjemne i o dużej intensywności - ciepłe o odcieniu zółto-pomarańczowym. - ma moc - po poatrzeniu się na płonącą lampę problemy z pisaniem tego posta - trwałość - wyjdzie w praniu Podsumowując ciekawostka przyrodnicza, i tylko tyle. Upierdliwe w użytkowaniu - zakładaniu. Skoro już to kupiłem to będą, ale zostawię je jak już te standardowe mi się skończą. Do tego czasu będe używał z normalnym mocowaniem - znaczy te ze sznureczkiem
11-02-2014, 22:46
O widzisz. A na filmiku taki prosty wydawał się ten zabieg.
Pewnie tak, ale jak by nie było czyimiś rękami wszystko wydaje się łatwe
11-02-2014, 23:02
To prawda.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|