04-11-2015, 20:26
Pochwalę się, bom uradowany jak dziecko. Polowałem długo na P-xa BW razem ze skrzynką. Wreszcie udało się wyrwać w rozsądnych pieniądzorach.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5753312737
Na razie tylko link do aukcji. Jutro wezmę się za przegląd i czyszczenie, to wrzucę później trochę innych fotek.
Na razie nie wiem czy działa. Szybki przegląd pozwolił ustalić co następuje:
W środku jest ponad poł zbiornika nafty. Wycieków nie dojrzałem.
Przytkana była dysza. Przetkałem, ale widzę, że iglica nie wystaje ponad dyszę. Jest jakby równo z nią. Jak myślicie - będzie dobrze palić ?
Z minusów to "grzybek" jest chyba nieoryginalny. Są sygnatury Geniola. Poprzednie P-xy BW, które miałem raczej sygnatur nie miały z tego co pamiętam albo miały sygnatury Petromaxa.
Z innych minusów - ktoś pomalował skrzynkę na własną rękę. Trochę lipnie to wygląda i zastanawiam się jak by jej tu przywrócić oryginalny kolor.
Sama skrzynka w dobrym stanie.
Za to bardzo mnie cieszy oryginalna (jak mi sie wydaje) kłódka ABUS, wraz z kluczykiem. Ot detal, ale raduje mnie bardzo.
To tyle tak na gorąco. O szczegółach będę informował w miarę postępów w pracy.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5753312737
Na razie tylko link do aukcji. Jutro wezmę się za przegląd i czyszczenie, to wrzucę później trochę innych fotek.
Na razie nie wiem czy działa. Szybki przegląd pozwolił ustalić co następuje:
W środku jest ponad poł zbiornika nafty. Wycieków nie dojrzałem.
Przytkana była dysza. Przetkałem, ale widzę, że iglica nie wystaje ponad dyszę. Jest jakby równo z nią. Jak myślicie - będzie dobrze palić ?
Z minusów to "grzybek" jest chyba nieoryginalny. Są sygnatury Geniola. Poprzednie P-xy BW, które miałem raczej sygnatur nie miały z tego co pamiętam albo miały sygnatury Petromaxa.
Z innych minusów - ktoś pomalował skrzynkę na własną rękę. Trochę lipnie to wygląda i zastanawiam się jak by jej tu przywrócić oryginalny kolor.
Sama skrzynka w dobrym stanie.
Za to bardzo mnie cieszy oryginalna (jak mi sie wydaje) kłódka ABUS, wraz z kluczykiem. Ot detal, ale raduje mnie bardzo.
To tyle tak na gorąco. O szczegółach będę informował w miarę postępów w pracy.