Oto mój odrodzony Petromax 826. Jak widać - tak jak w bajce- z brzydkiego kaczątka przeistoczył się w łabędzia. Na zbiorniku wybite dwie cyfry 7 7 co sugerowalo by datę produkcji. 7.1937r. Ze względu na rozkalibrowaną dysze lampie bardzie smakuje BP 95 niż nafta w związku z czym nie walczyłem z jej nawykami żywieniowymi i spokojnie chodzi sobie na benzynie Udało mi się także naprawić ułamana iglice . Siatka Liberty.
W chwili obecnej zapożyczona jest nakrętka zbiornika od PX BW w związku z czym mam prośbę. Jeżeli ktoś z was posiada zbędną nakrętkę do zbiornika do px (bez manometru) proszę o kontakt na PW.
Lampa uczestniczyła już w nocnych harcach, gdzie wraz z innymi spisała się dzielnie. Zdjęcia zbiorcze z tej wyprawy umieszczone są w tym temacie
W chwili obecnej zapożyczona jest nakrętka zbiornika od PX BW w związku z czym mam prośbę. Jeżeli ktoś z was posiada zbędną nakrętkę do zbiornika do px (bez manometru) proszę o kontakt na PW.
Lampa uczestniczyła już w nocnych harcach, gdzie wraz z innymi spisała się dzielnie. Zdjęcia zbiorcze z tej wyprawy umieszczone są w tym temacie