Liczba postów: 18
1
Reputacja:
0
Witam wszystkich na forum. Jestem tutaj nowy. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Nabyłem moją pierwszą lampę ciśnieniową Anchor 950. Jest to używana lampa, jest sprawna, świeci tylko jest problem że tak jak w silniku spalinowym falują obroty, czyli raz mocniej świeci a raz słabiej i tak co trzy sekundy. Kręciłem już tą śrubką od regulacji mieszanki ale bez zmian. I też zauważyłem że na oleju petromax ogień wydostaje się poza skarpetę a na nafcie najtańszej nie. Bardzo bym prosił o pomoc. Pozdrawiam
1
Reputacja:
0
13-09-2024, 23:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2024, 07:53 {2} przez uzumymw46.)
Włożyłem w parownik siatkę mosiężną 120mm x 20mm i jest ok.
1
Reputacja:
0
Jeszcze jedno pytanie. Mianowicie teraz jak założyłem tą siatkę i pierwszy raz rozpaliłem było wszystko ok, ale dzisiaj chciałem znów rozpalić to zamiast białego światła jest tylko ogień... Pomyślałem że skarpeta winna to ją wymieniłem, ale przy nowej to samo i o dziwo zrobiła się dziura podczas rozpalania. Czy możliwe jest że to wina skarpety? Jaką polecacie? Bo ja zamówiłem z Alledrogo.
Liczba postów: 141
19
Reputacja:
3
16-09-2024, 23:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2024, 23:58 {2} przez Masaho.)
Chodziło mi o zdjęcie tego ognia, o którym pisałeś. Może uda się rozpoznać przyczynę problemu. A tą iglicę sprawdzałeś? Jeśli jest z nią problem, to dysza może się łatwo zapchać. Poza tym podczas dłuższej pracy, nagrzewające się elementy, mogą się luzować od temperatury.
1
Reputacja:
0
Zdjęcia nie mam. Iglica czyli ten drucik jest na swoim miejscu, wychodzi z dyszy. A jeszcze jedno co zauważyłem to dyszę mogłem palcem odkręcić i może dlatego był taki płomień?
1
Reputacja:
0
I w koło dyszy zauważyłem czarne kreski tak jak by się paliwo przedostawało obok. Czy to mógł być ten powód?