01-07-2013, 21:24
To nie trzmiel, to słoń :-)
Kuchenka Szmel2 i Szmel4
|
01-07-2013, 21:24
To nie trzmiel, to słoń :-)
01-07-2013, 21:29
Ja szmiela uzywalem przez kilka lat i bylem z niego bardzo zadowolony, praktycznie od niego zaczela sie moja przygoda z cisnieniowkami
![]()
01-07-2013, 21:36
A no nie jest to trzmiel.
Bardziej to mi przypomina kuchenkę wielopaliwową firmy BriteLyt: http://www.britelyt.groupee.net/stoves.htm
02-07-2013, 11:11
To jest Примус туристический ПТ-2 aktualnie produkowany, cena nowego na nasze ok 80 zł.
10-07-2013, 13:25
(02-07-2013, 11:11)Jerzy napisał(a): To jest Примус туристический ПТ-2 aktualnie produkowany, cena nowego na nasze ok 80 zł. I to jest cena, za jaka można to kupić. A nie tak jak na allegro 194,5PLN plus 64,4PLN przesyłka. Ewentualnie poszukać kogoś kto jedzie za wschodnią granicę i mógł by to przywieźć ![]() Inaczej ludzi będą brali Colemany, o połowę tańsze 'Kostki' lub 'Trzmiele' a nie tego 'ruska'. Ale ja czaję się nadal na nowego Trzmiela4. A jak szczęście dopisze to we wrześniu na 'GENIOL DIESEL PETROLEUM KOCHER Franz Heinze BUNDESWEHR BW ARMEE'. Fotka w załączniku.
13-08-2013, 09:14
(10-07-2013, 13:25)CZ@rek napisał(a):(02-07-2013, 11:11)Jerzy napisał(a): To jest Примус туристический ПТ-2 aktualnie produkowany, cena nowego na nasze ok 80 zł. Bardzo ładny sprzęt. Pewnie ciężki jak pierun ale. Sam używam szmiela na biwakach i te maszynki maja swój urok i klimat. Kuchenka gazowa jest bardzo komfortowa i mało kłopotliwa ale brak jej tego czegoś. A propos kuchenki z allegro to jest ewerest i służy raczej do ogrzewanie pomieszczeń i namiotów, ewentualnie podgrzewania jedzenia. Grzeje jak szatan. Miałem taki kiedyś ale był problem ze szczelnością i się pozbyłem nad czym ubolewam do dziś. Działa na podobnej zasadzie jak to https://www.youtube.com/watch?v=kIJ_D9wOXI4
13-08-2013, 10:05
Na ostatnim, dopiero zakończonym, urlopie chciałem kupić denaturat - nie w celach konsumpcyjnych (zabrałem palnik spirytusowy, który ku mojemu zdziwieniu bardzo dobrze się spisywał.), chociaż spojżenia sprzedawców by o tym świadczyły
![]() ![]() Nie myślałem, że jest to produkt tak deficytowy. Dopiero sklep budowlany mnie poratował. Gdzyby nie to, to pił bym wodę a nie kawę lub herbatę. Tak więc benzyna/ropa/nafta do zasilenia kuchenki to jest to. Jak nie znajdę stacji benzynowej to może zciągnę z baku.
13-08-2013, 11:45
Ja kiedyś z braku czegoś innego musiałem spalić zmywacz di paznokci kobiety- ziołowy bezalkoholowy
![]()
Udało mi się czas jakis temu nabyć za rozsądne pieniądze (około 64PLN bez przesyłki) nową kuchenkę SZMEL4.
Miała okazje już pokazać swoje możliwości w terenie i jestem bardzo mile zaskoczony, in plus oczywiście. Bardzo wydajna, raczej oszczędna. Poza tym 'gniotsa nie łamiotsa', 100% rosyjski wyrób ![]() Pracowała tylko na benzynie Pb95. Może za jakiś czas naleję ekstrakcyjnej (na początku przyszłego sezony) dla przeczyszczenia, ale jak narazie odpoczywa sobie w aluminiowym wiaderku w oczekiwaniu na przyszły rok. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|