Siatki Anchor, Butterfly etc..
|
09-10-2014, 10:34
|
|||
|
|||
Siatki Anchor, Butterfly etc..
Pytanie skierowane do szanownych testerów. Kontaktowałem się z kilkoma firmami produkującymi siatki w Azji i każda z tych firm miała w ofercie siatki Anchor, Batterfly, itp. Pewnie nawet zrobili by nam siatki kerosene-shop.com gdybyśmy chcieli.. Radioaktywne lub nie.. każda oferta prawie taka sama. Po tym doświadczeniu nie chce mi się wierzyć, że są jakieś różnice między tymi siatkami poza kolorową folią, w której one się znajdują.. Czy jakość siatek nie jest to przypadkiem loterią zależną od tego w jakiej fabryce zostały wyprodukowane, a nazwa nie ma żadnego znaczenia? Czy ktoś porównywał np siatki Anchor wyprodukowane w Nigerii z takimi samymi siatkami Anchor produkowanymi w Indiach albo Chinach?
|
|||
09-10-2014, 11:01
|
|||
|
|||
RE: Siatki Anchor, Butterfly etc..
Ja testowałem Anchory, Butterfly'je oraz Buttonfly'je. Dwie pierwsze kupione w Japonii, ostatnie w Turcji. Produkcja to Chiny, pewność mam co do dwóch pierwszych, co do ostatniej to najprawdopodobniej też.
Na podstawie przepalenia wielu w/w siatek powiem, że szkoda na to kasy. No chyba, że najpierw dostaniesz partie do wypróbowania. Ich wadą jest zbyt mały rozmiar po wypaleniu jak dla lamp o mocy 500CP. Jeśli nie będą pod wpływem ognia kurczyły się do rozmiaru orzeszka to można się pokusić. Jednak wątpię aby dla powiedzmy 1000szt zmieniali coś w procesie produkcyjnym. |
|||
09-10-2014, 11:07
|
|||
|
|||
Loteria to chyba mało powiedziane
![]() Skype: kogo.. |
|||
09-10-2014, 11:16
|
|||
|
|||
(09-10-2014 11:07)KoGo napisał(a): Loteria to chyba mało powiedziane Czyli opłaca się kupować tylko siatki od Petromaxa, żeby liczyć na przyzwoitą jakość? Cena zakupu siatki w Chinach jest bardzo niska, dlatego nas to zainteresowało, żadnej innej siatki nie będzeimy w stanie zaoferować np za 1-1,50 zł za sztukę, a europejski oldstock kiedyś się skończy, a jeżeli nie skończy task szybko to ceny na bank poszybują w górę.. |
|||
09-10-2014, 11:31
|
|||
|
|||
Nie tylko Petromax. Mi światło tych siatek nie odpowiada - za żółte jest.
Np Liberty, Colleman i Butterfly ale z widocznym po wypaleniu motylkiem są godne polecenia. Mój Nr1 to właśnie Butterfly z motylkiem ![]() |
|||
09-10-2014, 11:46
|
|||
|
|||
(09-10-2014 11:31)CZ@rek napisał(a): Nie tylko Petromax. Mi światło tych siatek nie odpowiada - za żółte jest. Czyli trzeba odnaleźć chińskie źródełko, z którego czerpie Petromax ![]() |
|||
09-10-2014, 11:50
|
|||
|
|||
CZ@rek ma największe doświadczenie z różnymi siatkami. Liberty są ok. Na Butterfly, te bez motylka po wypaleniu szkoda kasy. Co do oryginałów, których dość sporo wypaliłem, widzę że z trwałością nie jest już tak kolorowo, a te nowe Heloxy bardzo delikatne.
|||
09-10-2014, 11:57
|
|||
|
|||
(09-10-2014 11:50)KoGo napisał(a): CZ@rek ma największe doświadczenie z różnymi siatkami. Liberty są ok. Na Butterfly, te bez motylka po wypaleniu szkoda kasy. Co do oryginałów, których dość sporo wypaliłem, widzę że z trwałością nie jest już tak kolorowo, a te nowe Heloxy bardzo delikatne. Właśnie - skąd wiadomo, że siatki liberty, batterfly są oryginalne? Skoro produkuje je każda firma i wszystkie mają takie same opakowania. Przecież sprzedawcy na Ebay nie podają żródeł skąd siatki pochodzą.. |
|||
09-10-2014, 12:03
|
|||
|
|||
Mi niestety nie udało się trafić na siatki z motylkiem
![]() Skype: kogo.. |
|||
09-10-2014, 12:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-2014 12:15 przez CZ@rek.)
|
|||
|
|||
(09-10-2014 12:03)KoGo napisał(a): Mi niestety nie udało się trafić na siatki z motylkiem Ja mam jeszcze jedną ale jej nie zakładam - szkoda mi jej ![]() (09-10-2014 11:57)kerosene-shop.com napisał(a):(09-10-2014 11:50)KoGo napisał(a): CZ@rek ma największe doświadczenie z różnymi siatkami. Liberty są ok. Na Butterfly, te bez motylka po wypaleniu szkoda kasy. Co do oryginałów, których dość sporo wypaliłem, widzę że z trwałością nie jest już tak kolorowo, a te nowe Heloxy bardzo delikatne. Pewności nie ma, to prawda. Trzeba ze sprawdzonych źródeł brać. Jednak i to nie daje 100% gwaracji. Pizostaje nadzieja ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości