Pytanie
|
03-10-2015, 11:08
|
|||
|
|||
Pytanie
Czy uprana siatka katalityczna będzie poprawnie świeciła po wypaleniu??
Niechcąco uprałem sobie siatkę a będę jej chyba potrzebował i ... No właśnie. Będzie coś jeszcze z niej?? ![]() |
|||
03-10-2015, 12:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2015 12:41 przez Masaho.)
|
|||
|
|||
RE: Pytanie
Sole toru są łatwo rozpuszczalne w wodzie, więc jeśli miałeś starą siatkę z takimi właśnie solami, to moim zdaniem poszły one częściowo do kanalizacji, a częściowo w ubrania, które prałeś
![]() ![]() Nie wiem jakie substancje dodają do nowych siatek, ale przypuszczam, że też jakieś rozpuszczalne w wodzie ![]() Nie mniej jednak i tak bym ją wypalił w ramach doświadczenia i napisał o tym dla potomności ![]() |
|||
03-10-2015, 12:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2015 12:39 przez CZ@rek.)
|
|||
|
|||
To była nowa siatka Petromax'a. Może nie będę za bardzo świecił jak założę spodnie i bluzę, które razem się prały
![]() A w najbliższym tygodniu powinienem popełnić doświadczenie pod tytułem: 'Wpływ wody na intensywność światła w zależności od ciśnienia w funkcji czasu' ![]() ![]() |
|||
03-10-2015, 14:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2015 14:03 przez Shelton.)
|
|||
|
|||
Miałem stare siatki petromaxa (te radioaktywne) razem z pordzewiałą skrzynią. Miały poszarpane opakowania. Pergamin, jak i siatki całe w rudych plamach ze rdzy. Widać, że woda się do nich przelała i tak w tym siedziały. Świeciły bez problemu. Plamy znikały po czasie. A w pralce... proszki do prania, płyny do płukania. Ciekawe, czy zadziała.
![]() Choćbym nawet szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, boś ty ze mną. Blask twój i ciepło twoje mnie pocieszają. |
|||
03-10-2015, 20:15
|
|||
|
|||
Też mnie to zastanawia na tyle aby to sprawdzić
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|