Liczba postów: 963
131
Reputacja:
3
Na pocieszenie zamieszczam "Moja mała blondyneczka" po Chińsku
"The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory"
Liczba postów: 201
47
Reputacja:
0
Dlaczego używano dwóch kolorów? Czy one coś oznaczają? W Bundesmaxie mam niebieski uchwyt pompki (z napisem Germany) i rapid a pokrętło jest czarne i to na dodatek bez żadnej sygnatury. Rozumiem, że ktoś wymienił pokrętło, jednak większość Bunesmaxów ma części czarne a nie niebieskie. Czy chodziło o rodzaj paliwa? Niebieski - nafta a czarny benzyna? Ktoś mnie może oświecić?
BR,
Maciek
Liczba postów: 361
85
Reputacja:
2
Ja mam podobnie jak Czarek. Bundesmax z helisą ma wszystkie elementy teoretycznie czarne. W dobrym, słonecznym świetle wyraźnie widać, że są jednak ciemno brązowe. W Bundesmaxie z parownikiem benzynowym mam elementy niebieskie. Jednak nie są jaskrawo niebieskie, jak w przypadku współczesnych Petromax PRC. Jest to bardzo ciemny niebieski, który na pierwszy rzut oka, bez specjalnego sprawdzania odcieni, wydaje się również czarny.
Choćbym nawet szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, boś ty ze mną. Blask twój i ciepło twoje mnie pocieszają.
Liczba postów: 218
34
Reputacja:
1
Dostalem na zapas od kolegi 2 kompletne tloczki do PX dluzszy?brazawe pokretlo z napisem ! I drugi czarny bez napisow napewno od Geniola bo takie mam w swoim z 1962roku.Skad potem Ten kolor niebieski lub czerwony ? Moze ktos Nas oswieci?