23-04-2014, 09:50
Jak to wygląda w praktyce? Czy dwuotworowe dają rade lepiej? Jaka jest żywotność jednych względem drugich? Które się "ładniej" palą? Używa ktoś z Was? Czy je należy inaczej wypalać?
BR,
Maciek
Siatki jednootworowe vs dwuotworowe
|
23-04-2014, 09:50
Jak to wygląda w praktyce? Czy dwuotworowe dają rade lepiej? Jaka jest żywotność jednych względem drugich? Które się "ładniej" palą? Używa ktoś z Was? Czy je należy inaczej wypalać?
BR, Maciek
23-04-2014, 10:18
Dwuotworowe mają dwa punkty podparcia, więc jak mocniej trzącha lampą to trudniej urwać siatkę. NA petromaxach nie stosowałem tego rozwiązania ale Vapalux m320 trzyma siatkę jak skała
![]()
"The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory"
23-04-2014, 10:54
Ja mam w Tilley'u. Dwa otworki idealnie się sprawdzają. Lampa została przysłana z Belgii i po wyjęciu z pudełka siatka cała - lampę odpaliłem.
Jednootworkowa takiej wyprawy nie wytrzyma.
23-04-2014, 19:36
To zalezy jak i w czym jest lampa transportowana ! Mialem zamiar zakupic podstawe do dwuotworowej do Pmx 500. Ale transport lampy w skrzyni z DE do PL nie uszkodzil nic i tak zostalem przy tradycyjnych jednootworowych mantlach nie zalujac jak narazie.
23-04-2014, 19:39
Jeśli chodzi o mojego X246 to była zwykła paczka: pudełko tekturowe, lampa zabezpieczona gazetami. Żadnej finezji.
Ale dwa otworki się sprawdziły. Jednak do Pmx'a to zdecydowanie jeden otworek ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|