Liczba postów: 963
131
Reputacja:
3
To na pewno sztuka z zamku Maharadzy. Tego co pałaszował zupę z gałkami ocznymi a na deser wcinał małpi móżdżek
"The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory"
Liczba postów: 485
71
Reputacja:
0
No to mam kompletną 900tkę, niestety dysza jest za duża i pluje taką ilością paliwa, że lampa zamienia się w kopeć buchający ogniem jak z parowozu.
Pasują części (w większości ) od współczesnej 150tki niestety nie wszystkie . Pasuje szkło, daszek, to co pod daszkiem. Inna jest średnica gwintu dyszy. Oryginał ma drobniejszy gwint i takiej dyszy nadal szukam.
Pytanie do pana od przeróbek na spirytus... może na tej dyszy lampa zadziałała by na spirytusie? ( zamiast średnicy 100 ma 500?) czy mimo wszystko to za dużo?
Zdjęcie lampy wkleję w międzyczasie...
serwisploterow.myds.me - jeśli potrzebujesz naprawić coś na pograniczu elektroniki, automatyki, łączności odezwij się prywatnie
Liczba postów: 206
9
Reputacja:
2
26-11-2013, 02:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2013, 02:09 {2} przez piotr.)
Możesz spróbować awaryjnie reanimować starą dyszę. Weź przyłóż do wylotu dyszy punktak i kilkakrotnie uderz młotkiem, tylko z wyczuciem. Jest duża szansa, że uda się zasklepić wylot dyszy i będzie jako tako działać. Mnie pomógł ten sposób kilkukrotnie.
Co do spirytusu, to powinno zadziałać z za dużą dyszą. Musisz tyko bardzo ograniczyć dostęp powietrza.
Liczba postów: 485
71
Reputacja:
0
Też się zastanawiałem nad "zaklepaniem" tego otworu aby był mniejszy . Tyle że z tym "wyczuciem" siły nacisku młotka może być trudna sprawa
serwisploterow.myds.me - jeśli potrzebujesz naprawić coś na pograniczu elektroniki, automatyki, łączności odezwij się prywatnie
Liczba postów: 411
27
Reputacja:
1
Dysza od 500 dla zasilania spirytem prawdopodobnie jeszcze będzie za mała , ale możesz spróbować iglicą się nie przejmuj. Powietrze dla tej lampki to otworek o średnicy ok4-5mm (musisz poeksperymentować z średnicą)w tulejce założonej na dyszę.
Pozdrawiam.
Ps. Życzę powodzenia w konwersji.
Dymogeneratory Smok >>>
Helica