Liczba postów: 93
17
Reputacja:
0
Kolego KoGo nie uraziłeś mnie dzięki za sugestię co do tego palnika reszta tej kuchenki poza tym dziwnym osadem na palniku nie nosi śladu użytkowania nie będziemy się sprzeczać o taki drobiazg.Alenstein masz rację większość młodych ludzi nie wie że coś takiego jak kuchenki i inny sprzęt sportowy był produkowany w naszym kraju przy obecnym zalewie chińskiego badziewia nikt o tym nie pamięta.Tego typu kuchenki i inne wynalazki poprzedniego wieku trafią w ręce entuzjastów takich jak my bo nikt inny nie jest zainteresowany ich używaniem mając obecne kuchenki gazowe oraz lampy elektryczne itp przedmioty.
Liczba postów: 93
17
Reputacja:
0
Cena trochę za wysoka za swoją kuchenkę dałem 50 zł
Liczba postów: 1,530
133
Reputacja:
2
26-02-2016, 10:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2016, 10:40 {2} przez KoGo.)
To grzech było jej nie kupić - cena była dobra.
Liczba postów: 2
0
Reputacja:
0
Taką kuchenkę można było kupić właśnie w okolicach roku 2016-2017 w Helu na wyprzedaży AMW. Też wtedy taką kupiłem, wręcz identyczną. Mimo, że nowa i nigdy nie używana to czas w niej zrobił swoje. Teraz zacząłem ją używać i po dość krótkim czasie okazało się, że jest nieszczelność przy zaworze regulującym dopływ benzyny i oprócz palnika pali się jeszcze mały ogień przy rzeczonym zaworze. Czy ktoś wie jak to naprawić? Gdzieś w necie znalazłem informację, że analogiczny problem w radzieckim prymusie ktoś naprawiał poprzez wymianę oringu, pytanie, czy tu naprawia się to w ten sam sposób?
Liczba postów: 11
4
Reputacja:
0
Gratuluję zakupu i polecam jako sprzęt użytkowy. Mam takie dwie ( jedną nieużywaną ). Dwa lata to kłącze używałem w Białowieży. Jest tylko mały problem : uszczelka przy pokrętle może być niesprawna.
pierwszy sposób - taśmę teflonową przesmarować wysokotemperaturowym silikonem, nawinąć, odczekać 24 h , dokręcić i heja!
Drugi - kupić np. w Korei oryginalną uszczelkę grafitową.
Serdecznie pozdrawiam