Z góry mówię, że wolę robić zdjęcia. Ale rzuciłem kiedyś obietnicę i dotrzymuję słowa Odpalanie można obejrzeć tutaj (nawet w HD): http://www.youtube.com/watch?v=UxZPk-aOk...e=youtu.be
Musi być dosyć światła, żeby przy nim widzieć ciemność.
Hasag 55 się odpala :)
|
Z góry mówię, że wolę robić zdjęcia. Ale rzuciłem kiedyś obietnicę i dotrzymuję słowa Odpalanie można obejrzeć tutaj (nawet w HD): http://www.youtube.com/watch?v=UxZPk-aOk...e=youtu.be
13-06-2013, 23:19
Wygląda super, ale ja bałbym się odpalać z oryginalnym szkłem...
13-06-2013, 23:24
Wiem Piotr, wiem ale tak Bozia dała, że dostałem jeszcze dwa do kompletu
Mimo wszystko uważam, że stare szkła są zbyt cenne by ich używać. A skoro cierpisz na nadmiar, to chętnie jakieś przyjmę
13-06-2013, 23:46
Masz, rację. Z drugiej strony lampy są po to, żeby świecić, czyż nie?
Pewnie, że nie mam nadmiarów, ale mam nadzieję, że po to właśnie będzie to forum, żebyśmy mogli sobie pomagać w takich tematach
13-06-2013, 23:54
No doczekaliśmy się ... Kiedy będzie film z 551L?
"The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory"
14-06-2013, 00:00
Oj namawiaczu A kiedy dorzucisz jakieś ładne fotki do galerii?
14-06-2013, 00:04
Ale po co komu fotki. Wszyscy kochacie moje filmy
"The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory"
14-06-2013, 00:09
(13-06-2013, 23:46)michal napisał(a): Masz, rację. Z drugiej strony lampy są po to, żeby świecić, czyż nie? I tak i nie, zależy od podejścia. Co jest dla Ciebie ważniejsze aspekt kolekcjonerski, czy użytkowy? Ja akurat uważam, że lampy powinny być sprawne, ale jeśli mają większą wartość np. z powodu bardzo dobrego stanu zachowania, to szkoda ich używać, bo zwyczajnie niszczą się i zużywają. Wiadomo, że są w lampach części, które ulegają normalnemu zużyciu: dysze, igły, uszczelki, ale ich oryginalność ma znikomy wpływ na wartość lampy (zarówno historyczną jak i finansową). Inaczej jest z kloszami, dziś już nie robi się takich szkieł jak kiedyś, a zamiennik nigdy nie będzie wyglądał tak dobrze jak oryginał, który dodaje znaczną wartość kolekcjonerską. No, ale i tak zrobisz jak zechcesz pozdrawiam |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|