Płytka zabezpieczająca w PMx
|
18-05-2013, 13:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2013 07:10 przez CZ@rek.)
|
|||
|
|||
Płytka zabezpieczająca w PMx
Chciałem zainicjować dyskusję na temat zasadności używania takiej oto płytki zabezpieczającej:
![]() Wg moich subiektywnych badań wynikało by, że w przypadku jej braku zbiornik berdziej sie ogrzewa. Byłem mocno zaniepokojony jego temperaturą. Jak uda mi się zdobyć jakiś termometr to zmierzę temperaturę. A jak opinie innych użytkowników?? |
|||
18-05-2013, 15:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2013 15:18 przez Tyrell.)
|
|||
|
|||
RE: Płytka zabezpieczająca w PMx
Mam wrażenie że to płytka która była jednym z elementów dostosowujących Bundesmaxa do spalania benzyny. W przypadku awarii miała zapobiec skierowaniu strumienia płonącego paliwa bezpośrednio na ołowianą uszczelkę parownika. Zwiększa bezpieczeństwo no i może stanowić podłoże na zamontowanie radiatora grzewczego
![]() "The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory" |
|||
18-05-2013, 15:56
|
|||
|
|||
Jakoś przy naszym użytkowaniu nie widzę potrzeby robienia z lampy grzejnika
![]() Coż, każdy robi wedle uznania. Ja mimo wszystko skłaniam się jednak ku zakładaniu jej. |
|||
18-05-2013, 16:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2013 16:36 przez Tyrell.)
|
|||
|
|||
W tym całym radiatorze chodzi chyba o emisje promieniowania podczerwonego. Rozgrzana do czerwoności stal daje miłe, odczuwalne na skórze wrażenie ciepła
![]() "The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like … victory" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości