02-10-2013, 21:30 

No to POR15 - do tego jest przeznaczony. Dziesiątki ludzi z classicpressurelamps używało tego do naprawiania uszkodzonych zbiorników.

Musi być dosyć światła, żeby przy nim widzieć ciemność.

| 

PETROMAX BABY 821

| 

| 

02-10-2013, 21:30 

No to POR15 - do tego jest przeznaczony. Dziesiątki ludzi z classicpressurelamps używało tego do naprawiania uszkodzonych zbiorników.

Musi być dosyć światła, żeby przy nim widzieć ciemność.

15-10-2013, 15:30 

Lampa została zlutowana srebrem. Niestety nie udało się uniknąć efektu pofalowania denka i nie jest to tak ładnie jak bym chciał ale.... najważniejsze że nie cieknie.Przynajmniej na razie. 

Mam za to inne pytanie o dyszę i iglicę. Na dyszy wytłoczony jest napis 200 a iglica jest złamana. Nie znam średnicy ani dyszy ani iglicy i zastanawiam się czy w przypadku tej lampy jest sens wymienić je na nowe z oznaczeniami 250 czy zostawić tak jak jest. Nie wiem jaką siatkę użyć do tej lampy? Zapytam dodatkowo czy czasami ktoś z forumowiczów nie ma na zbyciu jakiegoś klosza, który będzie pasował do tej lampki? 
serwisploterow.myds.me - jeśli potrzebujesz naprawić coś na pograniczu elektroniki, automatyki, łączności odezwij się prywatnie  

19-10-2013, 00:55 

Pierwsze uruchomienie lampy. Brakuje jeszcze szkła, iglica nadal jest złamana, siatka Auera pochodzi z lampki gazowej z Decathlonu.  

http://youtu.be/vc34tW23X3Y 
serwisploterow.myds.me - jeśli potrzebujesz naprawić coś na pograniczu elektroniki, automatyki, łączności odezwij się prywatnie  

26-11-2013, 00:37 

Lampa ze szkłem działa znacznie lepiej, Pasuje od współczesnej 250tki jak ulał. Ze szkłem ma lepszy "cug" - niestety siateczka się rozpadła od wyjmowania a nowa nie uformowała się tak  ładnie jak poprzednia ale świeci ładnie. Zdjęcia/ filmik wkrótce...

| 
| 

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

|